Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Totul despre pizza

Totul despre pizza

Vom incerca sa oferim si informatii despre pizza astfel incat dupa ce le aflati veti deveni in mod sigur un fan al acestui preparat sau vi se va face foame si veti putea comanda una. Pizza a devenit una din cele mai populare mancaruri din ultimii 20 de ani din Romania si imaginea reprezentativa a mancarii fast food. In fiecare zi sunt consumate milioane de pizza dar nimeni nu se opreste sa intrebe de unde provine pizza.

Toata lumea crede ca pizza a fost inventata de italieni dar originile ei merg pana in perioada antica si chiar daca nu sunt descoperiri arhelogice se stie ca babilonienii, israelienii, egiptenii si alte culturi antice din estul mijlociu, au mancat o paine din aluat necrescut. Painea era mai mult o pita si se stie ca popoarele antice din zona Mediteranei mancau o paine pe care o asezonau cu ulei de masile si cu condimente naturale din plante.

Se spune ca pizza a aparut in Napoli. Legenda spune ca la sfarsitul anului 1800 un brutar italian a organizat o masa pentru a primi vizita familiei regale. Conform legendei regele si regina vizitau zona in scopul de a isi impresiona sotia. La primul fel de mancare au primit paine plata si alimente care reprezentau cel mai bine culorile italiene: mozarella, buzuioc, rosii. Regele si regina au fot impresionati si aceasta poveste s-a raspandit foarte repede in zona. Rezultatul final a fost ca pizza fiind atat de bine primita toti oamenii au inceput sa o copieze.

 

La inceputul anilor 1900 pizza si-a  facut loc si in America datorita imigrantilor italieni. Cafenelele din SUA au inceput sa ofere si produsele favorite ale italienilor.


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania