Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Secretele pizzei veritabile

Secretele pizzei veritabile

Chiar daca majoritatea lumii considera ca pizza este un preparat in totalitate italienesc originea sa este in Grecia si in Egiptul Antic unde painea se condimenta cu ierburi coapte si aromate pe vatra de piara.

Italienii au inceput sa prepare pizza mai tarziu, in secolul XVI in momentul in care rosiile au ajuns in Europa. Reteta era simpla si includea rosii presate pe foccacia, totul fiind asezonat cu mirodenii. Mozzarella s-a introdus ulterior in momentul in care in Italia au inceput sa se creasca bivoli iar acestia au furnizat laptele din care a fost produsa celebra branza utlizata pe pizza.

In acele timpuri, spre deosebire de ce se intampla in prezent, Napoli era un oras foarte sarac, in care pizza era apreciata fiind atat consistenta cat si ieftina. In prezent Napoli este recunoscut drept locul in care se gaseste pizza preparata in functie de o reteta originala iar turistii fac coada in fata restaurantelor traditionale.

Pizza napoletana este controlata atent de guvern si este un adevarat brand la fel ca si sunca de Parma sau vinul Chianti. Italienii impun reguli legate de modul in care se prepara pizza si stabilesc cu strictete ingredientele si modul de preparare, blatul si compozitia la care pizza trebuie gatita. O pizza napoletana reala este rezultatul unor masuratori precise si scopul este acela de a i se oferi fiecarui consumator aceeasi calitate. In documentele guvernului italian, sunt doar trei feluri de pizza recunoscute: marinara, margherita si margherita extra.

In cazul in care ajungeti in napoli si vreti sa luati masa la cele mai bune pizzerii este recomandat sa nu ratati Pizzeria da Michele care a ajuns sa fie mentionata chiar si in filme sau carti deoarece este considerata un restaurant emblematic


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania