Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Pizza scurt istoric

Pizza scurt istoric

Istoria producerii pizzei incepe din antichitate, odata cu painea plata si coapta pe o piatra fierbinte, aromata si cu diverse ierburi si condimente. Intre timp primele retete simple au fost cu mult imbogatite si pizza a devenit un  produs  multinational. Cuvantul pizza a aparut pentru prima data in 997 intr-un manuscris din Gaeta, un oras din sudul Italiei. Dupa unele persoane cuvantul pizza deriva de la latinescul picea care descrie modul de coacere al painii in cuptor. Pinsa vine de la participiul trecut al verbului pinsere si se traduce a presa sau a strivi. Ca si alte produse alimentare celebre pizza nu a fost inventata in tara in care este cea mai celebra.

Pizza asa cum o cunoastem astazi incepe sa prinda forma dupa anii 1600 in Napoli, capitala si important port din regatul spaniol. La vremea respectiva era alba si fara sos de rosii si avea gust de usutroi si sare sau avea diferite feluri de branza pentru persoanele bogate.

Un secol mai tarziu apare in bucatarie si rosia care a fost adusa de spanioli  din America de Sud.

 

Astfel se realizeaza o reuniune de ingrediente care este atestata in 9 iunie 1889 atunci cand pizzerul Raffaele Esposito de la pizzeria Pietro prepara trei tipuri de pizza pentru vizita regelui Umberto I si a reginei Margherita di Savoia. Una atrage atentia reginei atat prin aspect cat si prin gust. Aceasta are la baza rosii, mozzarella si un amestec de busuioc si oregano care simbolizau prin culori, tricolorul Italiei. Preparatul devine un produse de tip in meniul pizzeriei Pietro sub denumea de pizza Marguerita.


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania