Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Pizza in istorie

Pizza in istorie

Ideea de pizza este mult mai veche decat in Italia. Pentru prima data grecii au avut ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alimente deasupra. Preferata lor este o combinatie de uleiuri de masline si condimente. Ca si toppinguri se alegeau frunzele si cartofii, diferite feluri de carne si de fructe e o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosii daca le-ar fi avut la vremea respectiva. Mozzarella adevarata era adusa de greci din India si era destul de putin accesibila.

Prima pizza a fost facuta de brutarul Raffaeale Esposito din Napoli. Asa cum spune si legenda Esposito a vrut sa produca si un fel de paine diferit de celelalte care erau in Napoli. In primul rand a adaugat doar branza apoi sos si a dat forma rotunda pizzei. Creatia sa a fost imediat apreciata si Bucatarul a fost chemat sa faca pizza pentru rege. A fost facuta o pizza in trei culori: alb rosu si verde pentru a reflecta steagul Italiei si loialitatea bucatarului fata de tara. Realizarea a fost grozava si a primit numele de pizza margherita dupa umele reginei.

In 1830 s-au pus bazele primei pizzerii in Napoli si a facut posibil accesul la aceasta creatie pentru restul Italiei. Pizza s-a raspandit si in alte orase din Italia. In plus a inceput sa se adauge si usturoi in compozitie, rosiile proaspete si cea mai buna branza, faimoasa textura si gustul ei. Aluatul era facut din faina, drojdie si sare. In perioada asta au inceput sa coaca pizza si in cuptoare de caramizi.

Pizza a ajuns in Anglia, America, Franta si Spania foarte repede. Cu toate acestea pana dupa cel de al doilea razboi mondial nu era cunoscuta. Dupa ce au ocupat teritoriul italian, soldatii americani si soldatii europeni care au gustat din pizza au dus-o in tarile de origine. In SUA imigrantii italieni vindeau pizza in magazine.

Cea mai buna veste este ca pizza e de fapt un aliment sanatos. Contine vitamina A in sos de rosii, proteine in mozarella, carbohidrati in aluat. Pentru vegetarieni exista si varianta fata carne. Pentru persoanele care au intoleanta la lactoza pizza cu rosii este cea mai buna. Persoanele care evita sosul de tomate pot sa opteze pentru pizza alba.

 

Pizza se poate face din ingrediente sanatoase. Este o mancare care vine in mai multe variante pentru toate gusturile. Este si pizza la tigaie, pizza umpluta, pizza cu aluat gros si multe alte feluri de pizza. In unele zone din SUA se mananca tipuri mai speciale de pizza cum ar fi cea cu inghetata. Pizza a strabatut un drum lung din Italia si acum este parte a unui meniu international. 


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania