Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Mituri despre pizza

Mituri despre pizza

Pe oricine am intrebat de unde considera ca provine pizza am primit acelasi raspuns, mai exact Italia. Istoria acestui preparat este mai indepartata decat pare. Chiar si in antichitate romanii, grecii si egiptenii gateau ceva asemanator cu pizza. Pentru a ajunge la o forma cunoscuta pizza a strabatut un drum lung. In secolul XVI oamenii saraci din Napoli au gasit un mod mai accesibil de a se hrani, utilizand un preparat care a rezultat din aluat preparat din faina, ulei de masline, rosii, ierburi. Asa a aparut prima pizza.

Alt mit despre pizza este si faptul ca in cazul in care pizza nu contine braza nu se poate numi astfel. In realitate mozzarella a fost adaugata pe pizza inca din anii 1700 iar prima pizza a fost datata in anul 997. Prin urmare pentru cateva sute de ani pizza nu a avut si branza in compozitiie si inca mai exista oameni care prefera pizza fara branza.

Se crede ca pizza e una din cele mai ieftine optiuni in ceea ce priveste mancarea . In general pizza este foarte accesibila pentru orice buzunar si in functie de topping se poate incadra si la delicatese. In New York este un fel de pizza care contine caviar si homar si care are un pret foarte mare.

 

Se considera ca italienii sunt cei mai mari consumatori din lume. Cu toate acestea studiile arata altceva si chiar daca originile pizzei clasice sunt asociate cu Italia, italienii nu se afla in topul clasamentului atunci cand discutam despre cantitatea de pizza ce se consuma anual. Studiie ne arata ca in topul consumatorilor de pizza sunt norvegienii. 


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania