Site in mentenanta, va rugam reveniti!

Adevarul despre pizza

Adevarul despre pizza

Numele de pizza provine dintr-un termen latin care a aparut din secolul IX si care semnifica paine plata. Pizza este in ultimii ani un aliment preferat in mai multe tari. Sunt zeci de milioane de pizza mancate zilnic si cu toate aceste  oamenii inca nu stiu istoria ei.

Pissa este termenul latin aparut in secolul IX si inseamna paine plata. Din secolul XIV a primit sensul de paine plata cu branza din limba italiana. Oamenii care se pricep sa prepare pizza se numesc si pizzaiolo iar restaurantele care servesc pizza se numesc pizzerii.

Exista o credinta comuna care spune ca italienii sunt cei care au inventat pizza. Cu toate acestea daca ne intoarcem la originile sale din cele mai vechi timpuri vom face descoperiri interesante. Desi nu exista si dovezi arheologice care sa ateste pizza inaintea secolului trecut, surse istorice ne prezinta ca babilonienii si alte culturi antice din Orientul mijlociu consumau aceasta paine plata pe care o pregateau in cuptoare de lut. Painea semana foarte bine cu pizza si se pregatea inca din Orientul Mijlociu si Grecia. In plus se recunoaste si faptul ca oamenii din zona Mediteranei mancau paine pe care o presarau cu ulei si cu condimente.

 

Regina Margherita a facut o pasiune pentru acest preparat astfel incat a chemat la curte pe cel mai mare bucatar si l-a rugat sa ii prepare cateva variante de pizza. Acesta a fost atata de onorat incat a decis sa faca o reteta speciala pentru ea. A pregatit o pizza cu busuioc, rosii si mozarella. Aceasta pizza a devenit preferata reginei si de aici a preluat numele de pizza Margherita. 


« inapoi la pagina acasa

Program livrare

Luni: 10:00 - 16:00
Marti: 10:00 - 16:00
Miercuri: 10:00 - 16:00
Joi: 10:00 - 16:00
Vineri: 10:00 - 16:00
Sambata:
Duminica:

Zone livrare: Sector 4 - Perimetrul strazilor Giurgiului - Luica - Turnu Magurele - Oltenitei

Metode de plata

• Cash la livrare
• Plata cu cardul
• Bonuri de masa
• Bonuri cadou

Comanda minima: 30 RON in zona de livrare.


Contact

Telefon:

0768.140.100
021.634.1369

Adresa de email:

contact@brassio.ro

Adresa:

Str. Banisor, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania